CHV Noordkade

Industriele hotspot in Veghel

In de periode van 1915 tot 1970 is het Cehave-terrein voortdurend uitgebreid en verbouwd. Door deze jarenlange ontwikkeling is een samenhang van gebouwen ontstaan die in zijn vormgeving in hoge mate productiegericht was. Het CHV-terrein werd een regionaal begrip en is al bijna een eeuw beeldbepalend complex dat deel uitmaakt van de identiteit van Veghel.

Herbestemming CHV-terrein

Herbestemming van industrieel erfgoed brengt meerwaarde ten opzicht van nieuwbouw vanwege een aantal waarden die met nieuwbouw simpelweg niet te realiseren zijn. Door de realisatie van het Kunst- en cultuurcluster op de Noordkade ontstaat een complex dat uniek is in maat, schaal en uitstraling! P'rooflokaal past naadloos binnen deze filosofie!

Kunstroute

Het CHV-gebouw word nu gebruikt voor allerlei doeleinden. Er is een muziekschool, jazzclub, een grote zaal, een brasserie en restaurant P'rooflokaal aanwezig. De antieke fabrieksmachines zijn buiten werking, maar nog steeds aanwezig. Dit zorgt voor een industriele afwerking en een unieke locatie voor een evenement of fotoshoots. Vroeger werd het gebouw gebruikt voor het produceren en verwerken van graan, deze silo's zijn nog steeds aanwezig. Door middel van de kunstroute kunt u dwars door de lege silo's omhoog wandelen, waarbij verschillende kunstwerken worden tentoongesteld tijdens de route. Deze route eindigt op de vierde verdieping in P'rooflokaal.

Meer informatie over CHV-Noordkade vind je op www.chvnoordkade.nlOp de hoogte blijven?

Abonneer op de nieuwsbrief