FoodforCare start met social learning voor zorgmedewerkers

09-03-2020

FoodforCare lanceert een nieuwe trainingsmodule voor medewerkers in de zorg. Vanaf maart biedt FoodforCare binnen de Academy een nieuwe manier van leren aan, namelijk social learning. Social learning staat voor het delen van kennis en ervaringen met elkaar. Bij social leaning wordt gebruik gemaakt van middelen om kennis uit te breiden, praktijkervaringen te delen en vooral om te leren van en met elkaar door leervragen, discussies en bijdrages.

Next Learning Valley
Jos Maassen van het bedrijf Next Learning Valley geeft aan dat de voordelen van social learning zijn: delen van kennis en ervaringen, vergaren van kennis en ervaringen en netwerken met elkaar. De FoodforCare Academy bevat cursussen over voedingsleer, ondervoeding, allergenen en intoleranties, diëten, patiënt- en voedselveiligheid, productkennis, voeding en beweging en ziektebeeld specifieke cursussen. De FoodforCare Academy is ontwikkeld door diëtisten van FoodforCare. Iedere maand komt gaat een nieuwe cursus online voor voedingsassistenten, keukenmedewerkers en verpleging.

Moderator
Bij de online trainingen is er altijd een moderator aanwezig. Een moderator begeleidt de gesprekken die via de FoodforCare Academy gehouden worden. Het is de uitdaging om de deelnemers te laten participeren in het leerplatform, hun kennis en ervaringen met elkaar te laten delen zodat ze van en met elkaar leren. De moderator kan op deelnemers reageren en het gesprek verbinden met elkaar, met als doel om te leren van en met elkaar. 'Leren doe je niet alleen', vertelt Lotte Brands, 'ik als moderater ga graag de uitdaging aan om samen met jullie te leren van en met elkaar.'

Meer weten?
Wil jij graag meer informatie over social learning cursussen van de FoodforCare Academy? Neem dan contact op met Roos Duijts via roos.duijts@foodforcare.nl.

Op de hoogte blijven?

Abonneer op de nieuwsbrief