Davos 2017 – Aan de bak met Jamie Oliver

30-01-2017

Ik reis al zo’n 13 jaar met enorm veel plezier af naar het Zwitserse Davos voor de verzorging van de jaarlijkse bijeenkomsten van het World Economic Forum en het World Food Programme. Veel wereldleiders en bijzondere gasten ontmoeten elkaar hier om de situatie in de wereld en oa de voedselproblematiek te bespreken en ook samen tegen te gaan. Dit jaar was voor mij als chef en zeker ook als foodie een wel heel bijzondere editie.

Deze editie had ik het voorrecht om samen te mogen werken met wereldbekende topchef Jamie Oliver. Voor het jaarlijkse World Food Programme werkte Maison van den Boer deze editie samen met 5 top chefs: Jamie Oliver (Naked Chef en initiatiefnemer van oa restaurant Fifteen), David hertz (founder of Gastromotiva), Sam Kass (Sr. Food Analyst at NBC News en ex- White House chef), Manal al Alem (the Queen of the Arabian Kitchen) en Joan Roca (Restaurant El Celler de Can Roca, Spanje).

Na een introductie van onze opdrachtgever Berthilde was het natuurlijk tijd voor de foto met Jamie. Een mooi moment dat resulteerde in een leuk gesprek van chef tot chef. De volgende dag kwam ik Jamie weer tegen in het dorp. Na een kort praatje vroeg hij wat extra hulp voor een party later die avond. Een mooie kans waar ik natuurlijk geen nee tegen zeg. We wisselde nummers uit voor de afstemming van het feest wat die avond plaats zou vinden.

Niet wetend wat we exact zouden gaan doen, besloot ik er met vier chefs naartoe te gaan. Leuk detail: aangekomen bij de gondel die ons de berg op zou nemen werden vergezeld door oa de oud premier van Engeland
Cameron en de prins van Noorwegen. 

Boven aangekomen was het even zoeken naar de plek waar we moesten zijn maar de vele beveiligers waren behulpzaam en wezen ons de weg. Eenmaal aangekomen bij het chalet werden we na een accreditatie met open armen ontvangen en doorverwezen naar de keuken. Het was ons ondertussen wel doorgedrongen dat we op een zeer exclusief privéfeestje waren. De keuken was erg klein en het was even goed oriënteren en kijken wat we precies gingen bereiden.

Dit keer geen kreeft of kaviaar . Maar eenvoudig maar overheerlijk brood met ham en kaas. Met andere woorden tosti's en sandwiches!

Aangezien we met vier chefs waren had ik de tijd om zelf ook wat uit te serveren. De reacties op de in mijn ogen wat simpele hapjes waren overweldigend. Altijd weer mooi om te zien. 

Na ongeveer 1 uurtje waren we klaar met ons werk. Het was tijd om afscheid te nemen. Jamie was zeer te spreken over onze flexibiliteit en kwaliteit. Hetgeen resulteerde in een persoonlijke uitnodiging bij Fifteen Londen. Ik kijk ernaar uit. 


Davos 2017… het was weer fantastisch op naar de volgende editie.

Jarno van Doremalen
Souschef cateringOp de hoogte blijven?

Abonneer op de nieuwsbrief