Rotterdam is Hot and Happening

28-09-2016

Julian Streuper over ‘zijn’ Rotterdamse trots

Maison van den Boer, een oer-Brabants familiebedrijf, stevig geworteld in Veghel. Maar waarom dan een blog over Rotterdam? Wat niet iedereen weet is dat Maison van den Boer al meer dan 40 jaar warme banden heeft met de stad Rotterdam en de Rotterdammers. We zijn er trots op om te mogen werken voor burgemeester Aboutaleb in het stadhuis, maar ook op het directievaartuig van het Havenbedrijf; De Nieuwe Maze, in de werelderfgoedlocatie de Van Nelle Fabriek aan de rand van de stad en op nog vele mooie kenmerkende Rotterdamse plekken.

Maison begon ooit als huiscateraar in concert- en congresgebouw De Doelen in het hart van Rotterdam en is de afgelopen decennia uitgegroeid naar één van de grootste regiokantoren van het land. Een club van circa 50 eigen medewerkers; van die figuren van ‘niet lullen, maar poetsen’ en de ‘handen uit de mouwen’…want zo pakken we het hier graag aan. Gepast trots op de stad, maar wel met de handrem erop.

TIP: Wil je meer weten over onze Rotterdamse manier van denken, en vooral van ‘doen’ heb ik een leuke link

Rotterdam

Sinds Lonely Planet Rotterdam uitriep tot Top 5 Best City to travel to zijn de internationale aanvragen voor evenementen enorm toegenomen. Rotterdam is hot en happening met name op internationaal vlak. Dit jaar is er zelfs een groei van maar liefst 20% van buitenlandse gasten die de stad komen ontdekken!

De internationale en nationale gasten komen voor de musea, de architectuur maar ook voor alle heerlijkheden die de stad te bieden heeft. Rotterdam is echt een Foodie walhalla; een greep uit de initiatieven: de Fenix Food Factory op Katendrecht, Uit je Eigen Stad aan de rand in het Maashaven-gebied en natuurlijk onze landmark, de indrukwekkende Markthal.

Voor verschillende projecten in de stad werken we zo nu en dan samen met één van de sterrenchefs uit de stad. Binnenkort gaan we weer rond de tafel met Erik van Loo om gezamenlijk het menu samen te stellen van het mooiste gala van de stad: het jaarlijks Philharmonisch Gala in De Doelen. 

Hulstkamp Gebouw

We zijn met ons kantoor gevestigd in één van de mooiste locaties in het hart van Rotterdam: in het Hulstkamp Gebouw op het Noordereiland midden in de Maas en met een prachtig uitzicht over de skyline van de stad. De ideale spot voor mooie evenementen van diners tot congressen van 100 tot 750 personen.

Het Hulstkamp Gebouw is meer dan 120 jaar oud en heeft net als Maison van den Boer een historisch karakter met moderne geest; dit jaar zijn we zelfs genomineerd als Beste eventlocatie van Nederland. Wat ooit dienst deed als jeneverdistilleerderij is nu dus te huur voor feesten en partijen. Met name voor de internationale evenementen zijn de roots van deze locatie een mooi fundament. Gin & jenever zijn wereldwijd namelijk populairder dan ooit.

Een mooi voorbeeld hiervan was een internationaal event dat we de afgelopen periode hebben mogen hosten was een diner voor een groot automerk waarbij de tafels geen tafelnummer hadden, maar verschillende merken gin! Na de 1e gang gingen de flessen open en werd er geproefd van alle verschillende types gin. De gasten gingen overigens met taxi’s naar het hotel; dat gelukkig wel.


 

Op de hoogte blijven?

Abonneer op de nieuwsbrief