Dit serveer je deze zomer: 7 trendy dranken voor op het terras

11-08-2016

Je gasten willen gezond, nostalgisch en ambachtelijk. Ook in hun drankje! Dus serveer Matcha groene thee, hippe limonades en nog meer van deze dranktips.

Drankinspiratie voor deze zomer:

1. Matcha groene thee
Dat het drinken van traditionele groene thee goed voor je is, is al eeuwen bekend. De Japanse matcha tea gaat een stap verder. Matcha tea betekent letterlijk poederthee. Bij traditionele thee lossen bepaalde stoffen uit de theebladeren op in het water en dit vormt de thee. Bij matcha thee drink je de daadwerkelijke bladeren in poedervorm. Een selectief en intensief procedé zorgt voor de puurste vorm van thee drinken. Beter dan dit wordt het niet. Er zijn overigens ook heerlijke Matcha-cookies verkrijgbaar.

Matcha groene thee

Hippe limonades
ABC, alles behalve cola! Consumenten laten cola links liggen. Erg verrassend is dit niet. Suikers en kunstmatige toevoegen verliezen het op dit moment massaal van de artisanen (lees: handgemaakt of gebrouwen) en natuurlijke limonades met een nostalgisch of juist eigentijds karakter. Hieronder een paar voorbeelden van heerlijke verfrissers voor deze zomer!

2. Ranja – Wie kent het niet
Ranja is terug van weggeweest! Ranja… met een rietje dus! Het dorstlessende limonadedrankje werd in de jaren twintig als merk geregistreerd en op de markt gezet. In de jaren vijftig waren de reclamecampagnes zo succesvol dat het drankje steeds populairder werd. Het werd zo veel gebruikt dat Ranja en limonadesiroop door elkaar werden gebruikt. Het onderscheidende vermogen nam af en Ranja verwaterde tot soortnaam. Tot nu dus.

Ranja, limonade

3. Pinkyrose – organical natural syrups
Fresh handmade lemonade, want met vers bedoelt Pinkyrose ook echt vers! Genieten van limonade zonder kunstmatige toevoegingen. Deze siropen kun je serveren in de meest exotische smaken zoals: Spiced Lemon & Rose, Dark Caramel Sea Salt en Floral Ginger & Orange.

Pinkyrose

4. Exota – terug van weggeweest
Ambachtelijke limonades, zoals ze zelf zeggen. Exota is net als Ranja een merk met een verleden. Gelanceerd in de jaren 50 en geherintroduceerd in 2015. In de vernieuwde Exota-fles komen de herinneringen van toen samen met de smaak van nu.

Exota

En verder:

5. Kruidenlikeuren
Ze zijn weer terug, de mysterieuze ‘botanical blends’ van weleer zoals Vermouth, Chartreuse en absint. Echter geheel nieuw voor de huidige generatie en eindeloos te combineren tot de heerlijkste cocktails. Ook hier zien we een duidelijke beweging naar dranken met een natuurlijk karakter en respect voor heritage en ambacht.

Kruidenlikeur

6. Groentensappen
Ze zijn gezond, suikerarm, puur en smaakvol. Vegetable juices groeien ontzettend in populariteit. Juicebars schieten als paddenstoelen uit de grond. Breng de vegetable juice ook naar jou gasten toe deze zomer!

Groentesappen

7. Kingsize punch
Na shared dining gaan we ook samen aan de punch, limonade of cocktail. Kingsize punches, geserveerd voor meerdere gasten uit een mooie punch dispenser. Wat is er lekkerder dan ‘samen’ genieten van mooie momenten op een bijzondere plaats?

Kingsize Punch

Cheers!

 

 

 

Op de hoogte blijven?

Abonneer op de nieuwsbrief