Jheronimus Bosch 500 officieel van start!

11-02-2016

 

Hij was en is de beroemdste zoon van ’s-Hertogenbosch: Jheronimus Bosch. Aan de Bossche Markt, leefde en werkte hij, maakte hij zijn unieke schilderijen en tekeningen, wist hij het Middeleeuwse leven te verbeelden in werken vol symboliek, fantasieën en raadsels.

's-Hertogenbosch maakte in de dagen na Carnaval een verandering door en bereidde zich voor op het bezoek van honderden bezoekers én gasten. Op vrijdag 12 februari was het zover; de opening van de overzichtstentoonstelling van Jheronimus Bosch, ‘Visioenen van een genie’. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander verrichtte de openingshandeling, vooraf gegaan aan een ceremonie in de Sint-Janskathedraal en een wandeling naar het Noordbrabants Museum. De gemeente ‘s-Hertogenbosch, de Stichting Jheronimus Bosch 500 en het Noordbrabants Museum ontvingen die dag zo’n 800 gasten.

Als business partner van JB500 is Maison van den Boer actief met de dagelijkse verzorging van diverse evenementen in en rondom het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum. Inmiddels zijn er al zo'n 8.000 zakelijke arrangementen geboekt. Maison van den Boer verwelkomt u ook graag in de MuseumBrasserie waar u op originele wijze geniet van de heerlijkste JB500 specials. De overzichtstentoonstelling vindt plaats van 12 februari t/m 8 mei 2016.

Kijk voor meer informatie op www.bosch500.nl of www.museumbrasserie.nlOp de hoogte blijven?

Abonneer op de nieuwsbrief