Headerimage
   
  U bent hier:

   Artiesten

   • Rademakers Trio feat. Tim Welvaars en Tutu Puoane
    Informatie volgt.

   • Dr. John Swingtet
    "Jazz Light" is de formule van dit septet, dat de swing uit de jaren ’40 en ‘50 op authentieke manier vertolkt.
    Daniel Damen (o.v.) – sax,  Jack Coenen – trombone, Jan Huynen (Dr. John) – klarinet, Paul Gerards – gitaar, Jean Haesen - piano; Johannes Vos – contrabas, Ed Huyen - drums.

   • Labryénco
    Deze Flamenco jazzgroep is opgericht door gitarist/componist Alain Labrie. Alain Labrie mixt al jaren succesvol flamenco met pop/wereldmuziek. Je hoort moderne Flamenco maar ook flarden van jazz, klassiek en Arabische muziek.
    Alain Labrie - guitar & compositions, Antal Steixner - percussion, Franklin Heilijgers - bass guitar, Jaro Stulrajter - violin, Carlos Denia - vocals.

   • Music Academy Big band
    Het grootste ensemble van het Conservatorium Maastricht, o.l.v. trombonist, arrangeur en componist Jack Coenen, heeft samengewerkt met bekende gastdirigenten en solisten als Jerry van Rooyen, John Cayton, Gino Vannelli en Lee Konitz. De band speelde samen met het Limburgs Symfonie Orkest en trad op tijdens North Sea Jazz en in Concertgebouw Amsterdam.
    Ineza Kerschkamp – vocal, Stien Carlier, Jung Jae Kim, Jorre Reinders, Jon Sensmeier, Joos Vandueren – saxophones, Sukwoo Choi, Daniel Vanderhoydonks, Dave Vreuls, Nando van Westrienen – trumpets, Dirk Bosmen, Jack Coenen, Jeroen Kleijkers, Gerry Reynders – trombones, Areum Choi – piano, Michail Michailidis – guitar, Eungsuk Lee – acoustic bass, Lenny Steigerwald - drums

   • Wouter Hamel (NL)Wouter Hamel
    Wouter Hamel maakt opgewekte jazzpop. Zijn eerste cd’s ‘Hamel’ en ‘Nobody’s Tune’ bereikten de platina status.

    “Hamel heeft een superstrakke band die met speels enthousiasme de catchy liedjes de zaal in slingert.
    ” (de Volkskrant)   • Barrelhouse (NL)Barrelhouse
    Mjazz presenteert de “oudste” en “jongste” bluesband uit Nederland! Eerst de oudste, sinds de jaren ‘70 succesvol draaiende, bluesband namelijk : Barrelhouse, met o.a. de gezichtsbepalende zangeres Tineke Schoemaker! Hun show op MJAZZ is onderdeel van hun “40th Anniversary Tour”.
    Preview   

   • European Jazz All Stars (INT)European Jazz All Stars
    De European Jazz All Stars (INT) is een bezetting o.l.v. de bekende - met diverse prijzen overladen -  Nederlandse drummer / vibrafonist Frits Landesbergen. De groep presenteert een aantal van Europa’s beste jazzmuzikanten waaronder Max Lonata (sax) en Dado Moroni (piano).


   • DJ Sandstorm’s Jazz Mash (NL)
    DJ Sandstorm is de eclectische DJ met de meest funky dance muziek! Twee jaar lang was hij o.a. wekelijks te horen op Sublime FM met het mixprogramma “Jazz Mash” waarin hij op unieke wijze soul, funk, jazz en funky dance mixte.  Ook draait hij voor Radio 3FM en KINK FM.

     
   • VJ Fenno Werkman (NL)VJ Fenno Werkman
    VJ Fenno Werkman is DE man van de unieke en originele jazzvideo’s & docu’s en draait twee dagen met zijn programma "Soundies & Verzoekjes" in de grote Expo Foyer. Een heuse JAZZ CINEMA op groot scherm! Zaterdagavond 18 oktober a.s. ondersteunt Fenno ook weer "De Nacht van de Popmuziek" op NPO 3 met presentatoren Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk.
    Preview  

   • Brazzjazz  ft. Rogerio Souza and Lilian Vieira (INT)Brazzjazz
    Dit latin project krijgt zijn primeur op het MJAZZ Festival! Uitgevoerd door 5 vooraanstaande muzikanten uit verschillende werelddelen. Uit Rio de Janeiro: gitarist / componist en arrangeur Rogerio Souza, een vernieuwer in de stijlen choro en samba en Lilian Vieira, bekend voor haar Samba Soul en aanstekelijk podiumpresentatie. Zij worden begeleid door Marijn van der Linden, Udo Demandt en Martin Heap: drie Europese muzikanten met een hart vol van de Braziliaanse swing.

     
   • Zule Max (INT)Zule Max 
    12 muzikale vrouwen, 6 nationaliteiten: dat is ZuleMax ! Energieke salsa, guaguanco en cha-cha-cha, gespeeld door een ‘all female’ latin band die de rijke en vurige sound van authentieke Cubaanse salsa brengt. Uniek in Europa!

    Preview         

   • Supercharge (GB/DE)Supercharge
    Supercharge is al meer dan dertig jaar Europa’s meest invloedrijke band in Rhythm ‘n blues, swing en good-time-rock ‘n roll. Frontman is de kaalhoofdige saxofonist Albie Donnelly.   • Peter Mingaars (NL) 
    Muzikale lezing van Peter Mingaars
      (jazzmusicus en docent muziekgeschiedenis)
    No blues No jazz
    Als ragtime (±1900) de eerste jazzmuziek wordt genoemd maar je bent meer bekend met de totaal anders klinkende jazz van Miles Davis en Herbie Hancock (±1965), wat is daar dan tussenin gebeurt? Peter Mingaars (jazzmusicus en docent muziekgeschiedenis) vertelt daarover. Met bijzondere audiofragmenten en videoclips wordt duidelijk gemaakt hoe belangrijk de invloed is geweest van de blues op de eerste en latere jazzmuziek. U maakt mee  hoe de klank van de blues  bepalend was voor die unieke en invloedrijke muziekstijl: Jazz.
    Jazz and the Guitar
    Als je de geschiedenis van verschillende instrumenten bestudeert en ziet welke rol ze gespeeld hebben in diverse muziekstijlen dan heeft de gitaar diepte- en hoogtepunten gekend. Zo ook in de jazz. In de hedendaagse cross-over jazz is de gitaar vanzelfsprekend niet meer weg te denken, maar dit instrument is pas echt  stijl- en klankbepalend geworden vanaf de jaren zeventig. Peter Mingaars (jazzgitarist) spreekt over de jazzgitaar en met een aantal sprankelende audiofragmenten en videoclips toont hij de ontwikkeling van dit schitterende instrument en de spelers in de 20ste eeuw.

   • Forum SessionsCafe Forum
    Cafe Forum is een ongedwongen en sfeervolle plek voor jong en oud, gelegen in het artistieke Jekerkwartier in Maastricht. Forum is door het jaar heen zeer actief o.g.v. jazzmuziek en organiseert haar eigen jazzsessies tijdens MJAZZ.   
   • Giovanca (NL)Giovanca
    GIOVANCA, een van Nederlands leading jazz zangeressen, treedt zaterdagavond 8 november 2014 op tijdens MJAZZ !
    Preview   • Jazz Orchestra of the Concertgebouw met Georgie Fame (GB)Georgie Fame
    De wereldberoemde Britse pop-, blues- en jazz-artiest Georgie Fame treedt zaterdag 8 november op tijdens MJAZZ in het Maastrichtse MECC. Fame is bekend van onder meer de songs Yeah Yeah, Bonnie and Clyde en Rosetta.
    Fame wordt begeleid door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, één van de beste bigbands van Europa met een wereldwijde reputatie. Het orkest heeft enkele topjazzmusici in de gelederen, onder wie de Limburgse trompetsolist Ruud Breuls. Andere vooraanstaande solisten uit de bigband zijn Peter Beets, Martijn van Iterson, Joris Roelofs, Bert Boeren, Ruud Breuls en Jan van Duikeren.
    Preview
    Persbericht 1Limburg

   • BluesBones (BE)
    Deze Belgische blues-rockformatie ontving de publieksprijs bij de Belgische Blues Challenge 2012. Geïnspireerd door Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Joe Bonamassa hebben The BluesBones slechts één doel: to play blues that gets to your bones. Overtuig jezelf en geniet!
    Preview

    

   • Mike Sanchez & Band (GB)Mike Sanchez & Band
    Mike Sanchez is een van de meest opwindende en charismatische performers van Rhythm & Blues en Rock ‘n Roll. Hij treedt op met het stuwende Drew Davies Rhythm Combo.

   • Laurence Jones Blues band (UK)Laurence Jones
    De jonge Engelse bluesgitarist Laurence Jones is nog maar 22 jaar en op weg een grote ster te worden. In zijn spel hoor je invloeden van o.a. Walter Trout,  Eric Clapton, Gary Moore, Rory Gallagher, Albert Collins.
    Preview


   • Smoky Midnight Gang  (B) Smoky Midnight Gang
    Jump, blues, boogie in jazzy stijl! Bij The Smoky Midnight Gang wordt de blues shouter, in de stijl van Roy Brown en Wynonie Harris, ondersteund door ophitsend gitaarwerk, een stuwende piano en scheurende sax- en trompetsolo’s.
    Preview

   • Robyn Bennett & Bang Bang (US/FR) Robyn Bennett & Bang Bang
    Robyn Bennett & Bang Bang (US/FR) staat voor ouderwetse glamour, vermengd met nieuwe sounds en beats. Hippe jazz uit de jaren '30 en '40 waarbij je voeten
    vanzelf gaan dansen. Vergeet dus je dansschoenen niet!
    Preview

   • Mrs. Hips (NL)Mrs. Hips
    Schud je heupen los, want zangeres Simone Roerade - alias Mrs Hips - gaat, ondersteund door 3 sterke, muzikale mannen, terug naar haar roots van de soul, blues en groovende funk.
    Preview

     


   • Mrs R&B and the Soul shakers
    In de jaren ’90 traden ze op in het voorprogramma van de Europese tour van BB King. Twintig jaar later, laten zij nog steeds de sound van de oude Rhythm & Blues en jump ’n jive herleven. Het enige dat je bij deze band kunt doen is…dansen!
   • Jump ‘n Jive ft. Tapdancer Peter Kuijt
    Een absolute topact. Jump’n Jive brengt iedereen terug naar de swingende jaren veertig; de tijd dat ruimvallende ‘zoot suits’,  Cab Calloway en Louis Jordan’s ‘Choo Choo Ch’ Boogie’, de clubs beheersten. Het vakmanschap en het aanstekelijke enthousiasme van deze zestienkoppige formatie zorgen ervoor dat niemand zich verveelt. Jump’n Jive laat zien hoe springlevend stokoude muziek kan zijn.
    Preview    
   • Guy Smeets Band ft. special guest
    Hoe jong gitarist Guy Smeets (1998) ook is, hij speelt de blues met hart en ziel.  “I thought I heard an old black soul playing the guitar”!, zei een Brit over Guy, in een guitar shop in Londen. Guy Smeets gaat er altijd vol voor, samen met zijn band! En…. Hij komt deze keer met een mystery guest!   • Rootbag
    Rootbag is een trio dat zich laat inspireren door de muziek uit het zuiden van de VS : hypnotiserende  Delta blues , sexy New Orleans grooves en  swampy R&B smelten samen tot een Gumbo soup, Rootbag-style.  Rauw, soulful en groovy.
    Preview