Rederij de Nederlanden en Exquise

ONZE SCHEPEN

Exquise Amsterdam maakt gebruik van de parels uit de vloot van Rederij de Nederlanden. Dit rondvaartbedrijf combineert de charme van klassiek met het comfort van moderne en duurzame techniek. Zo wist de rederij de afgelopen jaren uit te groeien tot marktleider in het varen met groepen over de Amsterdamse grachten.

De Najade

De Najade is een slanke salonboot die in 1907 werd gebouwd in Groningen in opdracht van Mr. H.E. Oving. Na jaren in particulier bezit te zijn geweest werd de boot verkocht aan steenkoolvereniging 'Wilhelmine Victoria'. Na grondige restauratie vaart de Najade sinds 1999 in en om Amsterdam.

CAPACITEIT

Max. 12 personen voor zittend diner
Walking dinner is niet mogelijk

Het Wapen van Amsterdam

Het Wapen van Amsterdam is op 22 mei 1950 gedoopt als Ms Rothorn. Het schip heeft tot 1998 dienst gedaan in de vaart op de Thuner-en Brienzersee (Zwitserland) met als thuishaven de stad Interlaken. Het is in 2000 gered van de sloop door Klaas Pater van Rederij De Nederlanden, en vakkundig gerestaureerd. ‘Het Wapen van Amsterdam’ is een verrassend veelzijdig klassiek schip.

CAPACITEIT

Max. 80 personen voor zittend diner
 Max. 120 personen bij walking dinner

Citytenders

Citytenders Bredero en Multatuli zijn ideaal voor een bijzondere vaartocht. De ruime schepen combineren de charme van klassiek met het comfort van moderne duurzame techniek. Door de fluisterstille elektrische aandrijving varen zij schoon en geruisloos.

CAPACITEIT

Max. 24 personen voor zittend diner
 Max. 35 personen bij walking dinner

Peter de Grote

Peter de Grote maakt deel uit van een kwartet schepen dat in 1939 door de firma Escher-Wyssin Zurich werd gebouwd voor de Landi, de internationale landententoonstelling die in dat jaar aan de oevers van de Bodenzeewerd gehouden. Nadat het schip in 1997 uit dienst was genomen werd het via de Rijn naar Nederland gebracht. In Amsterdam heeft de Peter de Grote een grondige verbouwing ondergaan, waarbij het werd aangepast aan de eisen van deze tijd zonder de klassieke uitstraling geweld aan te doen.

CAPACITEIT

Max. 40 personen voor zittend diner
 Max. 50 personen bij walking dinner

Op de hoogte blijven?

Abonneer op de nieuwsbrief