La Bonbonnière 


Achter de Comedie 1
6211 GZ Maastricht
T +31 (0)433 500 935
labonbonniere@
maisonvandenboer.com


Een prachtig decor in het hart van Maatricht. U vindt hier geen steriele vergaderruimten, maar schitterende zalen waar uw congres, vergadering, presentatie, huwelijk of feest een onvergetelijke herinnering wordt. Onze doelstelling is om ervoor te zorgen dat u te allen tijde ongeacht uw budget een uitstekende invulling heeft van uw evenement. La Bonbonnière biedt mogelijkheden voor evenementen van 10 tot 1000 genodigden. Ook ontvangen wij u graag in onze dagelijkse geopende brasserie. 

Het is een van de weinige evenementenlocaties van een dergelijke capaciteit die beschikt over een nachtvergunning, zodat uw feest of evenement tot laat in de nacht kan doorgaan. Er is tevens alle benodigde audiovisuele ondersteuning aanwezig in het gebouw. Wij verzekeren u van onze uiterste inzet om van uw evenement een succes te maken!

VAN KERK TOT MULTIFUNCTIONELE EVENEMENTENLOCATIE

Het ontstaan van La Bonbonnière gaat terug naar het eind van de 16e eeuw, toen de Jezuïeten zich in Maastricht vestigden.

In opdracht van rector Laurentius Tholen werd er in 1606 onder de leiding van Petrus Huyssens begonnen met de aanbouw van de Jezuïtenkerk. In 1614 werd de bouw voltooid. Waar nu de straat Achter de Comedie loopt, was een klooster aangebouwd, welke in 1787 werd afgebroken. Er zijn slechts twee gedeelten van het klooster bewaard gebleven, Achter de Comedie n°8 en n°14.

Na enkele verbouwingen in de jaren vijftig, zestig en zeventig, met in 1973 de realisatie van het nieuwe trappenhuis, is La Bonbonnière geworden wat zij nu is. Sinds december 1996 wordt La Bonbonnière als horeca-exploitatie benut voor zakelijke evenementen, congressen, huwelijken, diners, recepties, personeelsfeesten en theatervoorstellingen.